Skip to content
Anasayfa|FORUM|Dosyalar-Dokümanlar|Eğitim Sunuları|Yıllık Planlar|Günlük Planlar|Sosyal Kulüpler|Belirli Gün ve Haftalar|DOSYA YÜKLE

Son Eklenen Dosyalar

FileTÜRKÇE TESTİ
FileÖğrenciyi motive edici belge
File5. sınıf matematik 2.yazılı
File5. sınıf sosyal 2.yazılı
File5. sınıf Türkçe 2 yazılı
File6. sınıf matematik 1. dönem 2. yazılı soruları
File5. sınıf fen 2. yazılısı
File6.sınıf Fen ve Teknoloji 2. yazılı soruları
        
Kantinlere Sıkı Denetim Geliyor E-Posta
 

Okunma Sayısı : 766

Sample ImageObeziteyle mücadele için Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları çalışmalarını hızlandırdı. Okul kantinleri sıkı takibe alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelgeyle kantinlerin denetlenmesini ve rapor hazırlanmasını istedi. Okul kantinlerinde sadece besin değeri yüksek ürünlerin satılması gerekiyor. Dünyada 400 milyon obezite vakası var. Obez hastaların çoğunluğu Amerika kıtasında.

Ama Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, eğer önlem alınmazsa, 2010 yılına kadar Avrupa'da 150 milyon yetişkinle, 15 milyon çocuk obeziteyle karşı karşıya kalacak.

Türkiye'de rakamlar net bilinmiyor, ama Türkiye de riskli ülkeler arasında sayılıyor. Bu nedenle de Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarına hız verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bayramdan hemen önce 81 ilin valiliğine genelge göndererek okul kantinlerinin denetlenmesini istedi.

Valilikler okul kantinlerini denetleyecek

Valilikler şubat ayına kadar denetimlerini tamamlayıp, okul kantinlerine ilişkin raporlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderecek.

Bu denetimi yaparken de kantinde satılan ürünlere bakacak. Okul kantinlerinde satılacak ürünler Sağlık Bakanlığı'nın nisan ayındaki genelgesiyle duyurulmuştu.

Genelgeye göre, okul kantinlerinde ayran, süt gibi besin değeri yüksek ürünlerin satılması ve okul kapılarında seyyar satıcılara, büfelere de izin verilmemesi gerekiyor.

Önlemler sadece kantinlerle sınırlı değil. Öğrenciler de kontrol altında tutulacak. Önce il sağlık beslenme yaşam merkezleri kurulacak. Bu merkezler okullarda rutin aralıklarla kilo kontrolü yapacak.

Risk altındaki çocuklar sağlık kuruluşlarına yönlendirilip takip altına alınacak.
-haberaktuel-

   

Okuyucu yorumları  
 

Ortalama Üye Değerlendirmesi

   (0 Oylama)

 


Yorumunuzu ekleyin
İsim
Başlik  
 
Yorum
 
Kullanımdakı İşaretler: 600
 
   
   

Gönderilen yeni yorum yok



mXcomment 1.0.6 © 2007-2009 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
< Önceki   Sonraki >

En Çok İndirilen Dosyalar

File iconVeli Toplantı Tutanağı( 13527)
File icon2008-2009 2.SINIF VELİ TOPLANTISI TUTANAK VE DİLEKÇESİ( 9468)
File icon2008-2009 İş Günü Takvimi( 8735)
File icon23 Nisan Kutlama Programı( 6298)
File iconİzometrik ve Noktalı Kağıt( 6289)
File iconProje Örnekleri( 5021)
File icon1. sınıf okuma metinleri( 4810)
File iconBölme İşlemi( 4269)

Webmasterim.Com Domain haber